Værdier - I øjenhøjde, Kreativitet og Mangfoldighed

Danmarks brandet bygger på tre værdier; mangfoldighed af steder og oplevelser, en kreativ kultur og et folk i øjenhøjde med hinanden.

Værdierne er de største styrker, Danmark har som rejsedestination for gæsterne, både inden for ferie- og mødeturismen.

I øjenhøjde

Alle danskere bestræber sig på at være i øjenhøjde med hinanden, her betyder ingen mere end andre. Det, der er væsentligt, er at forstå og blive forstået. Det nære og det vedkommende er i høj kurs, langt højere end rigdom og status. Her bedømmer vi hinanden på evnen til at deltage aktivt og engageret. Gensidig respekt er det brændstof, samværet er drevet af. Derfor er engagementet stærkt og vedvarende. Tonen er uformel, og omgangsformen ligefrem. Her kan I komme tæt på danskerne – jer selv og dem I er sammen med.

Kreativitet

Oplev den danske kultur, hvor I er velkomne til at blive en del af den kreative ånd og komme tæt på. Her bliver nysgerrighed afløst af handling. Som børn har danskerne skabt deres små universer af LEGO®, og blevet opfordret til at udvikle igennem leg. Måske er det derfor, at danskernes kendte møbeldesign og arkitektur har ry for en intelligent leg med elementer og former. Det ligger i danskernes dna at se muligheder og udfordre det gængse. Her kommer I tæt på nye spændende vinkler og impulser fra den stærke danske skaberlyst.

Mangfoldighed

7.340 kilometer kyst løber rundt om 470 øer og halvøer, med frodige skove, dybe kløfter, klinter, gule kornmarker, ørken og marsk. Kysten går i gennem byer og metropoler fyldt med mad- og musikfestivaler, biennaler og opera af internationalt tilsnit. Verdens bedste restauranter og forlystelsesparker afløses af slotte og herregårde, som dukker op i det bløde bakkede landskab få kilometer fra byernes summen. Her er I altid tæt på en ny oplevelse.


Del denne side

Danmarks syv temafortællinger

Bliv inspireret af Danmarks temafortællinger og hvad der differentierer Danmark fra andre steder.