Farvepalet

Business Events Denmark bruger samtlige farver i VisitDenmarks farvepalet men har udvalgt særlige farver som bruges i forbindelse med de fem temafortællinger.

Farvepaletten består af 5 primærfarver og 17 sekundærfarver. Det er således en bred og fleksibel farvepalet, der dækker mange forskellige behov, og som kan henvende sig til forskelligartede målgrupper. Farverne må bruges i toner af originalfarven.

Den samlede farvepalet tager afsæt i Danmarks kerneværdier; mangfoldighed, kreativitet og i øjenhøjde.

Primærfarverne er tilsammen både kraftfulde, iøjnefaldende og signalerer styrke, dynamik og danskhed.

Sekundærfarverne er inspireret af mange af vores styrker som natur, energi , design, innovation, historie, kunst og kultur.

De klare, stærke farver kan benyttes for at udtrykke liv og dynamik, mens de mere dæmpede, kølige, klassiske farver kan udtrykke tradition og historie. Ved farvevalg skal man altid tage højde for typen af information, målgruppen samt billedvalg.

Farver markeret med * er de farver som Business Events Denmark primært bruger i markedsføring af Danmark som mødedestination.

VisitDenmarks farvepalet

Del denne side

Farvesystemer

Her en kort forklaring på, hvornår de forskellige farvesystemer benyttes:

Pantonefarver (PMS)

Pantonefarver (PMS) er et globalt farvesystem til specifikation af farver. Pantone anvendes primært til tryk af f.eks. brevlinje og til serigrafisk tryk på gaveartikler og beklædning.

CMYK (4-farve)

CMYK farvereferencer bruges til de fleste tryksager.

RGB- og HEX (#)

RGB- og HEX-værdier anvendes til elektroniske medier som f.eks. web og PowerPoint.

Folie/ 3M Scotchcal

Foliefarver bruges blandt andet til skiltning hvor eksempelvis logo og tekster bliver skåret ud i folie og klæbet på en glat overflade.

NCS

NCS-referencer anvendes til malede flader, f.eks. vægge.

RAL

RAL-referencer anvendes kun, hvor NCS og PMS ikke er mulig.